Tour Landmark London Penthouse and Its Designer’s Own Notting Hill Home

  • Home
  • /
  • News
  • /
  • Posts
  • /
  • Tour Landmark London Penthouse and Its Designer’s Own Notting Hill Home

A pair of projects by Brigitta Spinocchia Freund illustrate the interior decorator’s talent for combining comfort with maximum visual impact.

The front door of BRIGITTA SPINOCCHIA FREUND’s home, in London’s lovely Notting Hill neighbourhood, opens onto a huge, silvery, pleated screen. For a moment or two, it blocks the view of the immensely wide, high-ceilinged reception room that takes up the entire entrance level.

It’s a counterintuitive design decision that encapsulates Spinocchia Freund’s subtle and alluring ethos and aesthetic: The screen is, in fact, a 1964 JEAN PROUVÉ sun shutter (created for modular school buildings he designed in Cameroon), and by initially blocking the sight of the room, it elegantly creates privacy and magnifies the surprise of the sumptuous and unpredictably dressed space behind its folds.

In that space, Spinocchia Freund placed unique pieces of furniture in sparse arrangements that create maximum visual impact while also providing comfortable places to sit, talk, read or ponder.”

Edson & Company Limited were lucky enough to be involved within Brigitta Spinocchia’s project, designing, manufacturing and installing items such as the beautiful Library/bar area pictured above.

 

To read the full article, please visit: Tour a Landmark London Penthouse and Its Designer’s Own Notting Hill Home – 1stDibs Introspective